Certifierad hantverkare från Umeå förklarar hur relining fungerar

När du behöver renovera läckande eller slitna avloppsrör kan du istället välja en mer kostnadseffektiv metod, relining. I Umeå finns vi på S-Pipe som kan hjälpa dig så du slipper ett dyrbart stambyte. Här kan du läsa mer om vad relining är, hur det fungerar och vilka dess fördelar är över ett stambyte.

Relining är en metod för att täta befintliga avloppsrör genom att placera nya rör i de gamla avloppsrören. Relining har använts under en lång tid i Sverige och har visat sig vara en säker och effektiv metod för att säkert kunna skjuta upp ett traditionellt stambyte, vilket lett till att den accepterats av försäkringsbolag och myndigheter. Det finns många fördelar med att utföra en relining framför ett stambyte, framför allt ekonomiska. Om du vill få hjälp med att renovera dina avloppssystem genom att utföra relining i Umeå kan du kontakta oss på S-pipe AB som är ett auktoriserat företag inom relining. Tveka inte med att höra av dig om du vill veta mer om oss!

 

Vad är relining?

Relining ersätter inte ett stambyte, som förr eller senare behöver göras, men kan förlänga tiden tills nästa stambyte. Att utföra en reling i Umeå kostar ungefär detsamma som att utföra ett stambyte. Dock slipper man alla kringliggande kostnader för renoveringar efter ett stambyte, som vanligtvis ligger på några hundra tusen kronor för en bostad. Många väljer därför att utföra en relining som kan förlänga avloppsrörens livslängd med upp till 50 år och därmed skjuta upp de stora kostnaderna ett stambyte kräver.

 

Så här fungerar relining i Umeå

När man utför en relining lägger man ett nytt plastskikt inuti de gamla avloppsrören. Med hjälp av tryckluft formar man plastmassan så att de lägger sig på insidan av de gamla rören och bildar ett nytt rör i rören. Innan vi utför en relining i Umeå eller i din lokala ort gör vi en avloppsfilmning för att inspektera rören och därefter en avloppsspolning så att de är rena och helt fria från beläggningar. Efter avslutat arbetet utför vi åter en avloppsfilmning för att försäkra att arbetet är korrekt utfört.

 

Fördelar med relining

  • Det tar bara 2-3 dagar att utföra en relining för en bostad till skillnad mot ett avloppsbyte som kan ta veckor eller månader att slutföra.
  • Du kan bo kvar i bostaden under tiden relining pågår. Vid ett stambyte är du tvungen att hitta ett temporärt boende under tiden arbetet pågår.
  • En relining innebär betydligt lägre sidokostnader än vid ett stambyte, då du samtidigt behöver renovera badrum, kök och toaletter.
  • Att genomföra en relining på avloppsrören kan förlänga livslängden med upp till 50 år.

 

Vi kan åta oss din relining i Umeå

S-pipe AB är ett auktoriserat företag som har certifierade medarbetare som utför arbetet med din relining i Umeå och hela Västerbotten enligt gällande branschregler. När du vill få mer information om våra tjänster kan du använda formuläret på sidan för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi bistå dig med fri konsultation och även boka en avloppsfilmning för att inspektera ditt avloppssystem. 

Boka kostnadsfritt hembesök inför din stamrenovering

Om du har problem med dina avloppsrör kan du boka ett möte för fri konsultation. Vi kan utföra en avloppsfilmning och därefter erbjuda dig en offert för relining i Umeå eller Skellefteå till ett rättvist pris.